Tatiana Niculescu Bran va fi purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis

Fost jurnalist la BBC, Tatiana Niculescu Bran este cunoscută mai ales pentru romanul ‘Spovedanie la Tanacu’.

Jurnalista și scriitoarea Tatiana Niculescu Bran va fi purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis.

Fost jurnalist la BBC, Tatiana Niculescu Bran este cunoscută mai ales pentru romanul ‘Spovedanie la Tanacu’ – povestea unei măicuțe care moare în urma unor rituluri de exorcizare.

Jurnalista a scris pe contul de Facebook că președintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să-i fie purtător de cuvânt și consilier de comunicare la Palatul Cotroceni. ‘Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt’, a scris jurnalista pe pagina de Facebook.

Informația a fost confirmată pentru agenția Mediafax de surse din staff-ul președintelui ales, Klaus Iohannis.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Bucuresti și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, Secția Română de la Londra. Între 2004 și 2008, ea a condus biroul BBC World Service de la București.

În anul 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-ficțional din literatura română, ‘Spovedanie la Tanacu’, urmat, în 2007, de ‘Cartea Judecătorilor’.

Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. ‘Spovedanie la Tanacu’ a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Serban. Același volum a inspirat, de asemenea, filmul ‘Dupa dealuri’ al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.