Confidenţialitate

Tătaru: Vor veni săptămâni şi mai grele, dar vom trece peste această perioadă | AUDIO

Prezent, vineri, la sediul Ministerului Sănătății, a cărui conducere a preluat-o după demisia lui Victor Costache, Nelu Tătaru a atras atenția că “vor veni săptămâni şi mai grele” cauzate de actuala epidemie.

“Vor fi cazuri critice, dar vom depăşi această perioadă”, a adăugat el.

Personalul medical va avea prioritate la testare, a susținut noul șef al Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, premierul consideră că, în lipsa măsurilor severe de carantinare, răspândirea virusului ar fi fost foarte mare în România. Ludovic Orban a invocat apariția infectărilor în spitale aflate în subordinea autorităţilor locale, fie din cauza managerilor, fie a cadrelor medicale, fie din cauza mijloacelor de protecţie precare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Joi, la Europa FM, Nelu Tătaru a susținut că, “având în vedere că orice pacient trebuie privit ca un caz de coronavirus, medicii și asistentele din toate spitalele din România, indiferent dacă intră sau nu în contact cu pacienti infectati, trebuie echipați corespunzător pentru a evita declanșarea unui focar de proporțiile celui de la Suceava, devenit focar de COVID-19, după testarea pozitivă a peste 80 de angajaţi.

Opoziția social-democrată a acuzat că în urma sa, Victor Costche lasă spitale contaminate şi sute de medici infectaţi cu noul coronavirus.

„Costache a dezertat! Şi-a dat demisia şi a fugit! În urma lui, şase spitale rămân contaminate! În urma lui, rămân sute de cadre medicale infestate şi zero stocuri de echipamente de protecţie! În prima linie au rămas în continuare medicii lăsaţi în voia sorţii de Costache. Fără echipamente de protecţie şi fără stocuri de teste şi medicamente. Aceasta este solidaritatea arătată de ministrul Sănătăţii?! Fuga de greu! A avut totuşi timp sa modifice legi şi să transfere bani la clinicile private şi afacerile lui”, se arată într-o postare a PSD de pe Facebook.

PSD susține că Victor Costache e „al doilea laş”, după ce şi Florin Cîţu a renunţat la mandatul de premier chiar înainte de învestire.

Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de nou coronavirus.

Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pe medici și asistente, aflați în prima linie a pandemiei.