Tătaru: Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie

Ministrul Sănătăţii susține că sunt mai multe tulpini ale noului coronavirus în circulaţie.

“Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patologie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări, noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a declarat, joi, Nelu Tătaru.

Întrebat dacă virulenţa noului coronavirus este aceeaşi ca la început, șeful MS a răspuns: “În acest moment nu, dar avem peste 180 de cazuri în terapie intensivă. Avem pacienţi pe suport ventilator”.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva din activitatea de ministru, în contextul adoptării moțiunii inițiate de opoziție împotriva sa, Nelu Tătaru a replicat: “Poate că ziua a fost prea scurtă şi nu am fost peste tot în ţară” .

”Suntem o echipă guvernamentală care şi-a făcut treaba. Un vot politic rămâne un vot politic, în contextul în care personal vă spun 165 de voturi pentru, când în Camera Deputaţilor sunt 208 deputaţi PSD, cred că spune un rezultat”, a sustinut el.

“Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar noi luni vom avea şi decizia”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS