Tătaru, secretar de stat: Majoritatea cazurilor noi de coronavirus sunt la persoane aflate în carantină

Secretar de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, miercuri, că majoritatea celor 29 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus confirmate sunt la persoane aflate în carantină sau contacți ai celor îmbolnăviți.

„Sunt 29 de cazuri de persoane confirmate pozitiv. Sunt majoritatea cazuri din carantină.(…) Sunt contacți ai celor din Iași, dar majoritatea sunt cei aflați în carantină, cam pe tot cuprinsul țării. Majoritatea în zona de vest”, a declarat oficialul MS la Digi 24.

Secretarul de stat a adăugat că, în cursul zilei de miercuri, ar mai putea fi externate persoane, deoarece urmează să se mai facă teste de verificare în cazul celor internați care se apropie de a 14-a zi.

De asemnea, 17 persoane au fost transferate la spitalul Victor Babeș din București ca fiind contacți ai polițistului de la Gerota.

Tătaru a mai spus că medicii infectați sunt „într-o starea stabilă, majoritatea sunt asimptomatici sau au simptome ușoare”.

„Noi am testat cam tot ce a fost caz suspect. Mă refer la cei din carantină în prima a 12 și a 13-a zi, celor din izolare care prezintă simptomatologie, celor care sunt contacți sau contacții contacților și celor internați cărora le facem teste până la 14 zile sau cât ține boala”, le-a răspuns secretarul de stat celor care spun că în România numărul cazurilor este atât de mic deoarece se fac puține teste.

Bilanțul îmbolnăvirilor de nou coronavirus a urcat, miercuri, la 246 în România. Numărul este în creștere cu 29 de cazuri față de cele raportate marți. 19 pacienți sunt declarați vindecați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS