Confidenţialitate

Tătaru: “Cred că rata infectării în Bucureşti rămâne sub 3 la mia de locuitori”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că incidența cazurilor de Covid-19 în București va rămâne sub 3 la mia de locuitori în condițiile în care nu sunt luate în calcul focarele .

”Incidența în București era sub 3, dar în condițiile în care scoatem acele focare, cred că rămâne sub 3. Dar, oamenii să respecte regulile, nu trebuie să aştepte. Aşteptând, transmiterea se face”- a spus Nelu Tătaru .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Localitățile care depășesc rata de infectare de 3 la mie sunt obligate să ia o serie de măsuri restrictive, inclusiv trecerea școlilor la predarea exclusiv online.

El a mai spus că medicii de familie vor trata cazurile ușoare de infectări cu noul coronavirus.

Și în a doua zi cu peste 4000 de cazuri noi, Ministrul Sănătății spune că toate spitalele județene și municipale din țară ar urma să rezerve paturi pentru pacieții diagnosticați cu noul coronavirus.

“Vorbim la nivel naţional de spitalele la spitalele de fază 3, spitalele judeţene şi cele municipale, care nu intră în tratamentul bolnavilor cu SARS COV 2. Toate spitalele vor avea o rezervă. 10 %- din paturile de terapie intensivă, 15 % din paturile generale. În aceste condiţii, pacienţii cronici nu vor merge acasă”- a spus ministrul Sănătăţii, aflat într-o vizită la Timişoara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.