Confidenţialitate

Tătaru, despre redeschiderea restaurantelor: Avem regulile, ele trebuie adaptate și respectate

Regulile pentru redeschiderea restaurantelor există din momentul redeschiderii teraselor, însă trebuie adaptate și respectate, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic. Noi aveam în plan măsuri de relaxare inclusiv la 1 iulie. Suntem într-un moment în care, încă de joi, am inițiat un grup de lucru, atât responsabilii INSP, Ministerului Sănătății, precum și specialiști din HoReCa pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi, de altfel, le-am și stabilit la redeschiderea teraselor, numai că o parte din parteneri respectă mai puțin aceste reguli. O dată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai e și respectarea acestor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

El a fost întrebat dacă restaurantele vor fi redeschise pe 9 iulie.

„În măsura în care vom avea o concluzie în acest grup de lucru, vom aborda, tot în context epidemiologic, și momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a mai spus ministrul Sănătății.