Tătaru, despre redeschiderea restaurantelor: „Am discutat și despre creșterea numărului de persoane la masă” | AUDIO

Luni vom afla în ce zone se vor redeschide restaurantele în interior. Atunci autoritățile vor publica lista unde rata de infectare este mai mică de 1,5 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu precizări în legătură cu regulile care se vor aplica în restaurante.

„Discuțiile cu HoReCa au fost stabilite la o masă da, una nu, pentru a nu avea o problemă cu distanțarea dintre mese. Am discutat și creșterea numărului  de persoane la masă, de la patru la șase, dar păstrând aceeași distanță” a declarat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În județele în care rata de infectare este peste cea stabilită de autorități, în restaurantele și cafenele din hoteluri și pensiuni au acces numai clienții cazați aici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Regulile sanitare obligatoriu de respectat, vor fi stabilite prin ordin de ministru și aprobate la începutul săptămânii viitoare.

Aceeași regulă cu rata de infectare mai mică de 1,5 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni se aplică și pentru redeschiderea teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie.

Autoritățile se așteaptă la o creștere a cazurilor de COVID-19 în țară în următoarea perioadă, în contextul redeschiderii mai multor activități în interior și reînceperea școlii.

„Urmează luna septembrie, o lună cu mai mulți factori care pot duce la o creștere a numărului de cazuri. Evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creștere.

În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie pentru a putea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului de cazuri odată cu deschiderea școlii”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în vizită în orașul Sfântul Gheorghe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS