Confidenţialitate

Tătaru, despre măsurarea temperaturii la intrarea în magazine: Este un minim triaj epidemiologic | AUDIO

Ministrul Sănătăţii apără necesitatea măsurării temperaturii la intrarea în spaţiile închise.

Potrivit lui Nelu Tătaru, măsura reprezintă o formă de protecţie pentru toţi clienţii unui magazin, spre exemplu, inclusiv pentru cei care ar putea avea peste 37,3 grade Celsius.

“În orice spaţiu închis trebuie să avem un control, că vrem sau nu vrem. Este bine pentru noi. Este un moment în care noi trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic. Este un minim triaj. Noi o temperatură ne-o luăm şi acasă. Acea exprimare nefericită ‘termoscanner’… Nu există. Este un termometru digital cu care noi luăm o temperatură. Are o marjă de eroare… Tocmai de aceea am dus-o la 37,3, dar se poate după un moment de două- cinci minute să reluăm această temperatură. Este o protecţie pentru fiecare dintre noi, inclusiv pentru cel care are temperatura mai mare de 37,3, pentru că singur sau cu ajutorul medicului de familie să îşi gestioneze acel moment “, a explicat ministrul.

Măsurărea temperaturii la intrarea în spaţiile închise a stârnit controverse și unele situații tensionate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat la Iași, ministrul a mai explicat că România se află într-o fază descrescătoare a curbei epidemiei. “Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia, putem spune că terminăm acest moment al pandemiei”, a susținut Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.