Confidenţialitate

Tătaru, despre criza de Siofor: În oiembrie şi decembrie, firma producătoare ne va aduce cantităţi crescute

Ministrul Sănătăţii susține că autorităţile au primit asigurări că, până la sfârşitul acestui an, producătorul medicamentului Siofor, folosit de diabetici, va livra cantităţi mai mari pe piaţa românească.

Nelu Tătaru a menționat, totodată, că există 5 alternative pentru acest tratament.

“Sioforul, ca şi medicament, deşi avem alternative la el în acest moment, încă cinci alternative, dar pacientul s-a obişnuit cu Sioforul, nu are efecte secundare. Noi am făcut o informare vis-a-vis de acest medicament şi alternativele la acest medicament, dar în acelaşi timp am vorbit şi cu firmele producătoare să aducem acel medicament, Siofor, cu care pacientul este obişnuit şi nu are, poate, efectele secundare pe care, poate, le are la alternative. Am fost asiguraţi că în luna noiembrie şi în luna decembrie firma producătoare ne va aduce cantităţi crescute. Dar, în acelaşi timp, îndemn şi distribuitorii ca pentru cantităţile care ajung în ţară să ajungă, totuşi, la toate farmaciile cu circuit deschis pentru a putea ajunge şi la pacientul care este obişnuit să meargă la farmacia lui să-şi ia acele medicamente şi să nu fie nevoit să-şi facă acele stocuri, de teama că nu le va mai avea”, a declarat ministrul, luni seară, la Realitatea Plus.

Potrivit lui, actualele “disfuncţionalităţi” sau ”sincope” s-au manifestat, la fel ca şi la Euthyrox, “la nivel de distribuţie”.