Confidenţialitate

Tarom suspendă operarea unor rute externe de la Iaşi, motivând decizia prin lipsa avioanelor

Compania aeriană de stat Tarom a anunţat, astăzi, că a decis să suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iaşi, motivul invocat al deciziei fiind legat de limitările “impuse de indisponibilităţi din parcul de aeronave”.

Compania Tarom vă informează că a fost nevoită să suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iaşi, ca urmare a limitărilor impuse de indisponibilităţi din parcul de aeronave. Acest lucru a survenit din cauza faptului că din luna octombrie 2016 două aeronave A310 au fost retrase din flota Tarom ca urmare a deciziei Conducerii Companiei de la acel moment”, a precizat compania într-un comunicat de presă.

Compania susţine că a făcut demersuri pentru înlocuirea aparatelor, însă acestea nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017.

Programul de vară 2017 avea în vedere, iniţial, operarea integrală a rutelor externe de la Iaşi.

Surse din sector au declarat vineri, pentru News.ro, că decizia Tarom este legată mai ales de pierderile înregistrate pe rutele operate de la Iaşi, din cauza gradului insuficient de încărcare a aeronavelor.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air.

Totodată, compania a retras anul trecut două aeronave Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă, potrivit conducerii companiei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut recent companiei aeriene de stat Tarom o analiză privind achiziţionarea altor două aeronave de lung curier până la sfârşitul acestui an, în locul celor două avioane Airbus A310 retrase anul trecut, şi cere ”deblocarea situaţiei” la nivelul departamentului comercial al companiei.