Confidenţialitate

Țările care au suspendat în totalitate imunizările cu AstraZeneca au exagerat, spune epidemiologul Emilian Popovici | AUDIO

Cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât avem șanse mai mari să revenim la o viață normală. O spune Emilian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie într-o intervenție în emisiunea Deșteptarea:

„Dacă ai, de exemplu, un procent de 30% din populație vaccinată, acești 30% reduc din creșterea ratei de transmisibilitate cu 30%. Vedeți în Israel, au depășit 50% din populație vaccinată și deja pot să vadă lumina de la capătul tunelului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit datelor oficiale, miercuri erau peste 1 milion și jumătate de români vaccinați, dintre care 820.000 cu o singură doză.

În același timp, președintele Societății Române de Epidemiologie spune că oamenii trebuie obligați să respecte măsurile de siguranță. El explică și de ce:

„Regula aceea de 20 cu 80, în care 20% care nu respectă regulile influențează viața celorlalți 80% din păcate este funcțională. Soluția, în opinia mea, este ca acești 20%, care fie nu pot să înțeleagă, fie nu vor să înțeleagă situația în care ne aflăm, să fie obligați să respecte regulile, pentru a nu influența negativ viața celorlalți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Agenția Europeană a Medicamentului anunță vineri concluziile în cazul vaccinului AstraZeneca.

Mai multe state au, în continuare, suspendată vaccinarea cu serul anglo-suedez din cauza unor posibile reacții adverse, inclusiv formarea unor cheaguri de sânge în cazul unor pacienți.

Unele țări au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Altele au preferat să oprească temporar imunizarea doar cu lotul suspendat.

Președintele Societății Române de Epidemiologie spune, la Europa FM, că unele state au exagerat când au decis să suspende în totalitate imunizarea cu un anumit tip de vaccin:

„Eu consider că cei care au decis suspendarea temporară sau definitivă cu anumite loturi au procedat corect, dar consider că cei care au suspendat un anumit vaccin în totalitate au exagerat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.