Tarifele RCA – înghețate 6 luni

Tariful de referință pentru polițele RCA a fost închețat pentru 6 luni, este ceea ce au obținut reprezentanții transportatorilor la discuțiile din această dimineață de la guvern.

Șefii patronatelor din domeniu s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu și cu membri ai guvernului.

La finalul discuțiilor, transportatorii au declarat că s-a ajuns la un consens privind înghețarea tarifului de referință pe piața RCA pentru 6 luni.

Președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) Vasile Ștefănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Executivul era așteptat să adopte în ședința de astăzi o ordonanță de urgență privind polițele RCA.

Asta după ce ieri Senatul a adoptat ieri Legea RCA, prin care Autoritatea pentru Supraveghere Financiară va stabili un tarif de referinţă care trebuie respectat de toate firmele de asigurare.

Ce spune documentul votat de senatori?

Doar cei care părăsesc ţara vor mai plăti Cartea Verde, iar vârsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea preţului poliţei RCA.

De asemenea, service-urile vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat, prevede documentul votat de senatori.

 

#       Cât privește protestul anunțat pentru mâine de transportatori, federațiile care îi reprezintă au poziții diferite.

Dacă președintele COTAR, Vasile Ștefănescu a lăsat de înțeles ca acțiunea ar putea fi anulată.

În schimb, Federația Operatorilor Români de Transport – reprezentată la discuțiile de la guvern de de Augustin Hagiu – susține că mitingul va avea loc mâine în 20 de orașe ale țării și în capitală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS