Confidenţialitate

Tarifele de roaming între România și Republica Moldova vor scădea | AUDIO

Guvernele celor două țări au semnat în ședința comună de astăzi un acord în acest sens. Reducerea nu va fi, însă, imediată, fiind nevoie de implicarea operatorilor de telefonie din cele două țări.

Premierul Moldovei, Natalia Gavrilița, a spus că serviciile de roaming între cele două țări se vor reduce drastic.

„Acestea urmează să se ieftinească semnificativ. E vorba despre reducerea drastică a tarifelor pentru apeluri primite și servicii de internet și eliminarea tarifului de roaming”, a spus Natalia Gavrilița.

Premierul român, Nicolae Ciucă, a fost, însă, mai rezervat.

„Chiar dacă acordul de azi nu echivalează cu reducerea imediată a costurilor de roaming, documentul ne oferă instrumente pentru atingerea acestui obiectiv”, a spus Nicolae Ciucă.

Cele două Guverne nu au pus încă la dispoziție termenii exacți ai acordului semnat vineri cu privire la reducerea tarifelor de roaming. Dar, potrivit guvernului de la Chișinău, pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori. În prezent, un apel din România în Republica Moldova costă 1,19 euro/minut. Iar trimiterea unui sms – 0, 42 de euro.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Finanțelor analizează taxele pe salarii: „Toți ne spun că impozitarea muncii este foarte ridicată” | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.