Tarifele de pe litoral nu se vor majora anul viitor

Directorul general LitoralulRomanesc.ro, Ionuţ Nedea, a declarat că până în acest moment sunt semnale că majoritatea hotelierilor vor menţine tarifele la nivelul celor de anul trecut.

Este posibil ca doar hotelurile care nu au majorat tarifele în ultimii doi ani să o facă acum.

În acest an, media sejurului a crescut foarte puţin, aproape nesemnificativ, cu 2%, de la 5,3 la 5,4 nopţi.

În schimb, preţul mediu al sejurului pe întreg litoralul a urcat cu aproximativ 14%, de la 1.442 de lei pe cameră anul trecut la 1.621 de lei în această vară.

Creșterea s-a datorat măririi tarifelor hotelurilor cu aproximativ 10% în acest an, dar şi pentru că tot mai mulţi turişti caută hoteluri all inclusive, pentru care pachetul e mai scump.

Numărul de locuri în regim all inclusive a crescut foarte mult de la an la an, iar în acest sezon a ajuns la aproximativ 9.000, arată datele LitoralulRomanesc.ro.

Stațiunile Mamaia, Eforie Nord şi Venus au avut cele mai multe cereri, iar la polul opus s-au situat Costineşti, Neptun şi Eforie Sud.

Astfel, sejurul în stațiunea Mamaia a fost mai scump decât în celelalte staţiuni, iar cele mai ieftine hoteluri au putut fi găsite în Eforie Sud şi la Neptun.

Cele mai căutate hoteluri au fost, ca şi în anii trecuţi, structurile de două şi trei stele, anunţă LitoralulRomanesc.ro.

Din totalul turiştilor care au cumpărat sejururi la mare prin agenţie, doar 3% au folosit tichete de vacanţă.

Un sejur a costat în medie vara aceasta 1.621 lei pe cameră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS