Tăriceanu: „președintele nu poate să îl controleze pe primul ministru”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat dur la declarația președintelui Klaus Iohannis, care a cerut în urmă cu puțin timp demisia premierului Viorica Dăncilă și a Guvernului său.

Președintele Senatului a spus în urmă cu puțin timp la Antena 3 că nici măcar Traian Băsescu nu a avut o asemenea atitudine față de guvernele sale:

 

„Președintele face o gravă eroare de apreciere, când vrea să pară ceea ce nu este. Președintele nu poate să îl controleze pe primul ministru. Lucrul acesta vi-l spun și după experiența de 4 ani de mandat, cu un președinte care nu era deloc comod. dar nici măcar Traian băsescu nu a îndrăznit să spună vreodată că am plecat într-o vizită extrenă fără mandat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Solicitarea de demisie a premierului vine după un nou episod în războiul GUVERN – ȘEFUL STATULUI.

Premierul Viorica Dăncilă a refuzat  să se prezinte astăzi, la Palatul Cotroceni.

Ea fusese chemată la discuții la ora 11.00 de președintele Klaus Iohannis privind conflictul Guvernului cu Banca Națională.

După criticile lui Klaus Iohannis de ieri, privind vivita premierului în Israel, în această dimineață, Viorica Dăncilă l-a sunat pe șeful statului să-l anunțe că anulează întâlnirea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS