Tariceanu la Interviurile Europa FM: Dorin Cocos a luat bani in dosarul Microsoft pentru a-l finanta pe Traian Basescu

DNA l-a reținut în această dimineață pe Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, pentru trafic de influență și spălare de bani în acest caz.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că participarea lui Dorin Cocoș la afacerea Microsoft, ar fi avut drept scop inclusiv finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009.

DNA l-a reținut în această dimineață pe Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, pentru trafic de influență și spălare de bani în acest caz.

Mai mult, procurorii susțin că Dorin Cocoș a cerut și a primit 9 milioane de euro de la Fusitsu Siemens, astfel încât contractul pentru livrarea licențelor Microsoft să fie prelungit de către Guvern și după anul 2009.

Invitat la Interviurile Europa FM, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Dorin Cocoș s-a implicat în această afacere pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu.

‘Domnul Cocoș nu avea niciun rol în acest contract, nu era un broker onest care facilita realizarea contractului în favoarea firmei furnizoare de servicii. Pe la el au trecut niște bani care trebuiau să ajungă în altă parte. Nu se justifică în niciun fel suma pe care el a încasat-o decât prin faptul că el trebuia să distribuie mai departe această sumă.

Având în vedere că la momentul respectiv, Partidul Democrat Liberal din care făcea parte onorabila lui soție nu era angrenat în alegeri, ci era angrenat în alegeri numai domnul Traian Băsescu, dați-mi voie să vă spun: Ghici Ghicitoarea mea! Da?

Sugerați că banii ar fi putut ajunge la Traian Băsescu?

Păi unde să se ducă?

Nu cred că s-au dus nici la biserica din colț, nici la căminul de bătrâni, nici la copiii străzii.

Deci sugerați că banii ar fi putut ajunge la Traian Băsescu.

Da, sugerez că banii au ajuns la Traian Băsescu pentru a-și susține campania electorală.’ a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Invitat la Adevarul live, președintele Traian Băsescu a declarat că deocamdată, procurorii trebuie să dovedească faptul că Dorin Cocoș a primit mită.

VEZI AICI INREGISTRAREA INTEGRALA A INTERVIULUI