Confidenţialitate

Tăriceanu, despre Iohannis: S-a coborât Duhul sfânt şi ne dă nouă, păcătoşilor, sfaturi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, joi, declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis privind justiţia şi lupta anticorupţie, spunând că are senzaţia că ”s-a pogorât Duhul sfânt” care dă sfaturi păcătoşilor.

Tăriceanu l-a criticat pe şeful statului, acuzându-l că sapă la temelia Guvernului şi a majorităţii parlamentare şi că ”patronează sistemul corupt de putere din România”.

”Am o revelaţie că printre noi s-a coborât Duhul sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că, ”până una, alta”, împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh nu sunt formulate acuzaţii, nu există nicio cerere de începere a urmăririi penale, deci nu ar avea pentru ce să demisioneze.

”Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pentru diferite HG pentru toţi membrii Guvernului. Stau şi mă întreb dacă nu cumva chestiunea aceasta i-ar conveni domnului preşedinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru să fie nevoit să-şi dea demisia şi să ne mai trezim încă o dată cu un guvern de tehnocraţi, pentru că, iată, cu paşi repezi se apropie alegerile prezidenţiale din 2019”, a mai declarat liderul ALDE.

El a spus că, dacă ”până mai ieri, alaltăieri” poate mai aveam nişte mici dubii că acesta este planul pe care îl urmăreşte preşedintele, după declaraţiile de astăzi şi de acum două zile nu mai are niciun dubiu: ”Preşedintele sapă cu râvnă la fundaţia acestui guvern, care este majoritatea parlamentară şi nădăjduieşte să o dea jos”.