Tariceanu a inceput procedurile pentru suspendarea lui Traian Basescu

Președintele Senatului a stabilit și un calendar pentru suspendare.

Președintele Senatului a început procedurile pentru suspendarea lui Traian Băsescu.

‘Am început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare atât din Senat, cât și din Cameră inițiativa legată de suspendarea președintelui României.’, a spus Tăriceanu.

El ar vrea ca Parlamentul să îl suspende pe șeful statului pe 23 septembrie.

Iar referendumul pentru demitere să aibă loc pe 2 noiembrie, ziua în care se va desfășura primul tur al alegerilor prezidențiale.

Călin Popescu Tăriceanu a menționat că cererea de suspendare trebuie să aibă minimum o treime din semnăturile deputaţilor şi senatorilor, urmând a fi înaintată Curţii Constituţionale, pentru obţinerea avizului consultativ.

‘După acest aviz, cererea va fi suspusă votului Parlamentului şi va intra în vigoare. Calendarul pe care doresc să îl fac public este 23 septembrie, votul Parlamentului în plenul reunit, pe baza cererii de suspendare, urmat de referendum, pe 2 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale’, a anunţat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu va asigura interimatul la Cotroceni în cazul în care Traian Băsescu va fi suspendat.

Șeful Senatului va fi în campanie pentru alegerile prezidențiale. Prin urmare al treilea om în stat va ocupa această funcție. E vorba de Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Călin Popescu Tăriceanu susține că a inițiat procedura de suspendare pentru că Traian Băsescu a încălcat Constituția de mai multe ori.

Între altele, președintele e acuzat că o susține în public pe Elena Udrea la alegerile prezidențiale.

ACL respinge demersul lui Călin Popescu Tăriceanu

Alianța Creștin Liberală nu susține demersul inițiat de Călin Popescu Tăriceanu.

Vasile Blaga, liderul PDL, spune că totul face parte din campania pentru alegerile prezidențiale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cât despre motivele care ar sta la baza suspendării președintelui Traian Băsescu, liderul PDL spune că sunt copilării inventate.

PSD încă se mai gândește

Partidul Social Democrat încă nu a decis dacă va susține demersul lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatorul Ilie Sârbu spune însă că există suficiente motive pentru care ar trebui suspendat din funcție Traian Băsescu.

UDMR nu este de acord cu suspendarea

Kelemen Hunor a declarat că UDMR consideră că în această campanie politicienii ar trebui să fie preocupați de viitor, şi nu de trecut, iar Traian Băsescu reprezintă trecutul.