Confidenţialitate

Țări precum Grecia sau Spania îi invită pe oameni să treacă mai ușor peste iarnă și să petreacă timpul în locuri mai călduroase

Unele guverne, precum cel din Grecia și guvernul regional din Gran Canaria, Spania, încearcă să atragă un surplus de turiști care fug de facturile mari la utilități. Autoritățile îi invită pe oameni să treacă mai ușor peste această iarnă și să se mute din țările natale în Republica Elenă și Spania.

Vizați au fost mai ales turiștii din țările nordice, cu dare de mână, gata să plece peste iarnă de acasă.

Guvernul regional al Insulelor Canare, unde temperatura medie de iarnă este de 20 de grade Celsius, a lansat o campanie pe rețelele sociale în septembrie pentru a atrage lucrători la distanță dar  și pensionari din țări precum Marea Britanie, Germania și Suedia.

„Nu este un secret pentru nimeni că aceasta va fi o iarnă de mare incertitudine economică în Europa, dar în Insulele Canare vrem să schimbăm situația”, a declarat Yaiza Castilla șefa oficiului regional pentru turism pentru agenția de știri Reuters.

Companiile de transport aerian vor crește cu 31% numărul de locuri disponibile pentru Insulele Canare, a anunțat biroul regional de turism din Gran Canaria.

Alte țări din sudul Europei văd și acestea potențialul.

Ministrul grec al turismului a vizitat în septembrie Austria și țări din nordul Europei, precum Suedia, pentru a „transforma această criză energetică uriașă care afectează Europa într-o oportunitate”.

Consiliul de turism al Portugaliei a făcut, de asemenea, campanie, și se așteaptă de un surplus de turiști din nordul Europei pe timp de iarnă.

Datele din turism îi susțin optimismul, notează Reuters.

O platformă pentru închirieri apartamente a anunțat că solicitările pentru sejururi de iarnă în sudul Europei au avut creșteri și că unele cereri au fost făcute din primăvară.

Foto: Shutterstock

Citește și: Anca Dragu: Producem energie și gaz, dar plătim mai mult decât alte state. Ceva nu se leagă | VIDEO