Țări europene relaxează restricțiile de circulație | AUDIO

De luni, 22 de state membre Schengen la care se adaugă Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția își redeschid granițele, după ce timp de mai bine de 3 luni nu a fost permis nici măcar transportul de mărfuri.

Mai sunt însă state care încă impun carantina pentru vizitatori din țări mai afectate de coronavirus.

Grecia încă menține carantina pentru cei care sosesc din 8 țări ale Uniunii Europene, mai afectate de pandemia de coronavirus.

Pentru români, va fi eliminată această obligație, dar nu de la miezul nopții, așa cum se așteptau mulți dintre cei care și-au făcut deja bagajele pentru vacanța în Grecia.

Un șofer a povestit pentru Europa FM că s-au format cozi la granița dintre Bulgaria și Grecia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Intrarea în Cehia va fi permisă doar pentru anumiți turiști. Va fi restricționat accesul pentru cei din zone portocalii sau roșii, precum Portugalia și Suedia.

Marea Britanie menține carantina obligatorie pentru vizitatorii străini, iar Franța la rândul ei menține această obigație pentru vizitatorii din țările care impun izolarea obligatorie.

Danemarca pune condiții  pentru accesul în țară, iar turiștii din Islanda, Germania, Norvegia și Suedia vor avea voie pe teritoriul danez dacă vor rezerva cel puțin 6 nopți de cazare.

În ceea ce privește România, sunt 17 țări pentru care este eliminată, de luni, obligativitatea autoizolării la domiciliu, la revenirea în țară.

Printre acestea Bulgaria, Ungaria, Austria, Cehia și Germania. Lista va fi actualizată săptămânal de Institutul Național de Sănătate Publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS