Ţări europene, în alertă din cauza vremii

Mai multe regiuni ale Europei se află sub alertă meteorologică, în acest weekend, din cauza intemperiilor, relatează Euronews.

Peste Cervinia, în nordul Italiei, a nins abundent. Un strat de zăpadă de peste două metri s-a aşternut peste noapte, izolând orașul.

O femeie și pe fiica acesteia au fost ucise de o avalanșă.

În sud-vestul Germaniei, precipitațiile abunente au inundat mai multe orașe. Pericolul unor alunecări de teren a forțat autoritățile să emită ordine de evacuare.

Unele drumuri au fost distruse, iar traficul camioanelor peste Rin, între Franța și Germania, a fost oprit din cauza valurilor înalte.

La Paris, capitala franceză, ploile au făcut ca râul Sena să depăşească nivelul de atenţie. Întrucât prognoza anunţă noi precipitaţii în acest weekend, oficialităţile au pregătit măsuri de urgență în caz de inundații.

În schimb, în Polonia este o vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi diurne de peste 10 grade Celsius, care a determinat înfloriri premature în parcuri și grădini. În mod normal, ianuarie ar trebuie să fie cea mai rece a iernii. În urmă cu un an, în Polonia, temperaturile scădeau spre minus 20 de grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS