Confidenţialitate

Târgurile de Crăciun din București, cu avantaje și dezavantaje. Când este cel mai bine să le vizitezi și în ce condiții | GALERIE FOTO

Bucureștenii se pot considera norocoși anul acesta: au la dispoziție mai multe târguri de Crăciun, unde pot încerca mâncăruri deosebite, pot savura un vin fiert (sau bere fiartă), îl pot vedea pe Moș Crăciun ori se pot delecta cu un concert de colinde. Am vrut să vedem care e specificul fiecăruia, prin urmare le-am vizitat și evaluat, cu avantaje și dezavantaje: 

1. Bucharest Christmas Market este organizat de Primăria Generală București, la Universitate.

Program: de luni până vineri, 12.00 – 21.00, sâmbăta și duminica, 10.00 – 21.00. Bucharest Christmas Market este deschis până pe 26 decembrie.

Condiții de acces: cu certificat verde și taxă de intrare. Biletul costă 7 lei, dacă e cumpărat de la casă, și 5 lei, dacă e cumpărat online. Copiii până în 12 ani beneficiază de acces gratuit.

Avantaje: Târgul are suficiente tarabe cu mâncare, băutură, produse tradiționale și dulciuri, astfel încât nu stai prea mult la coadă. Acolo vei găsi și un carusel, o replică a ieslei în care a fost născut Isus și o construcție din lemn ce reprezintă un pom de Crăciun. Sfat: Încearcă berea fiartă, nu vei regreta!

Dezavantaje: Spațiul este destul de mic pentru un târg de Crăciun, mai ales spre seară sau în weekend, când zona devine aproape neîncăpătoare. Totodată, iubitorii de pomana porcului, sarmale sau ciolan afumat ar trebui să caute în altă parte astfel de produse, întrucât nu le vor găsi aici. Oalele mari cu mâncare au fost înlocuite cu furgonetele hipsterești, la care veți găsi tot felul de produse ce merită încercate.

 

2. Classical Christmas Market este organizat de Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” pe esplanada Operei.

Program: zilnic, între orele 10:00 și 21:00, până pe 31 decembrie.

Condiții de acces: gratuit, pe baza certificatului verde.

Avantaje: Spațiul este mare, ideal pentru organizarea unui târg, iar colindele cântate live și muzica de sezon te vor binedispune și pe tine cu siguranță. Fie că vrei să te plimbi cu trăsura trasă de cai sau cu trenulețul ori vrei să patinezi, aici ai mai multe opțiuni de distracție. În plus, cei mici au parte de mai multe ateliere și workshop-uri. Sfat: Mergi pe înserat, pentru a te bucura și de proiecțiile video, fără prea multă aglomerație.

Dezavantaje: Din păcate, sunt mai puține tarabe cu mâncare și băutură și se formează cozi, mai ales seara sau în weekend astfel că, pentru a evita aglomerația, ar trebui mergi în timpul zilei.

3. West Side Christmas Market  este organizat de Primăria Sectorului 6 în Parcul Drumul Taberei (Moghioroș).

Program: zilnic, între 12.00 – 20.00

Condiții de acces: gratuit, pe baza certificatului digital, până pe 26 decembrie.

Avantaje: Târgul din Drumul Taberei are patinoar și mai multe tarabe cu băutură și mâncare. Te vei putea bucura de bucătăria tradițională de sărbători și vei găsi și un vin fiert bun. Târgul are și un carusel, la fel ca cel de la Universitate, plus un trenuleț pentru copii. Sfat: Mergi pe podul de deasupra târgului pentru o priveliște de sărbătoare.

Dezavantaje: Târgul e amplasat pe locul lacului din parc. Zona este spațioasă, dar e plină de gropi și bălți, prin urmare, ai grijă cum și pe unde mergi.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Lumea Europa FM: Tradiția colindatului de Crăciun și Anul Nou | REPORTAJ