Confidenţialitate

Târgul de Crăciun din Suceava se deschide luni, de Ziua Bucovinei

Pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, se deschide oficial târgul de Crăciun din Suceava.

Cu această ocazie, se va aprinde și bradul de Crăciun, unul care a creat controverse.

A fost nevoie de un alt brad pentru a-l înlocui pe cel adus inițial.

Alexandru Neagu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca și în ceilalți ani, târgul de Crăciun din municipiul Suceava este organizat în zona centrală, pe esplanada Casei de Cultură.

Aici sunt concentrate aproape toate evenimentele pe care autoritățile locale le-au stabilit pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, inclusiv concerte care au început încă de duminică.

În afara meșterilor populari care își vor vinde creațiile la căsuțele special amenajate, vor fi prezenți și producători locali de brânzeturi și mezeluri.

Pentru ziua de 28 noiembrie este programată și dezvelirea bustului generalului Iacob Zadik, cel care a condus armatele române în momentul în care acestea au intrat în Bucovina în 1918, anul Marii Uniri. În aceeași zi, la ora 18.00, se vor aprinde luminile în bradul de Crăciun.

Acest brad a fost subiectul unui întreg șir de ironii și asta pentru că inițial a fost trimis cu mai multe crengi lipsă. După ce imaginile s-au viralizat, s-a decis înlocuirea bradului, cu un altul care trebuia amplasat în cartierul Burdujeni. Într-un final, situația s-a rezolvat, iar sucevenii și cei care vizitează orașul în această perioadă pot admira noua instalație care împodobește bradul, dar și celelalte instalații de iluminat stradal.