Confidenţialitate

Târgul de Crăciun de la Strasbourg se deschide vineri, 25 noiembrie. Peste 2 milioane de vizitatori sunt așteptați până pe 24 decembrie | AUDIO

După un atentat şi pandemia de COVID-19, Târgul de Crăciun de la Strasbourg – ajuns la cea de-a 452-a ediţie – se deschide vineri, 25 noiembrie. Organizatorii așteaptă 2 milioane și jumătate de vizitatori până pe 24 decembrie.

Autoritățile locale au anunțat măsuri sporite de securitate. În urmă cu 4 ani, Târgul din centrul orașului, capitala Alsaciei, a fost îndoliat de un atentat islamist, în care au fost ucise 5 persoane.

„Peste 1.000 de oameni” vor fi mobilizați pentru a asigura securitatea, a anunţat Prefectura locală. Şase unităţi de forţe mobile şi o echipă antrenată „pentru atentate în masă” vor fi de asemenea mobilizate în această zonă, unde vor fi instalate 300 de căsuţe în aer liber.

Pentru a face economie, municipalitatea – condusă de ecologiști – le-a interzis comercianților să doteze căsuţele cu dispozitive de încălzire, iar iluminatul exterior va trebui şi el să fie oprit la 20:00.

Oganizatorii estimează beneficii economice de 250 de milioane de euro pentru această regiune franceză în perioada Crăciunului 2022. Este anticipată o redresare a evenimentului, după ce în 2021 a fost înregistrată o participare a publicului în scădere cu 25% în comparaţie cu ediţia din 2019.

Germania: Bradul de Crăciun va fi iluminat doar patru ore pe zi

În Germania, în capitala Berlin, pentru a face economie de energie, bradul de Crăciun care va fi expus în faţa Cancelariei Federale va fi iluminat mai puţin timp în comparaţie cu cel de anul trecut.

Molidul adus din landul Brandenburg, va fi iluminat doar patru ore pe zi, între 16:00 și 20:00; în 2021 era iluminat 24 de ore din 24.

Invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie a bulversat aprovizionarea cu energie în Europa, făcând să crească preţurile pe această piaţă şi obligând Germania, la fel ca alte multe ţări, să devină mai atentă în privinţa consumului energetic.

Sursa foto: Twitter / Sherri Santos

Citește și: București: Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei impune restricţii de circulaţie