Târgu Mureș: Medic ortoped, reținut pentru luare de mită. I-ar fi cerut unui pacient să-și vândă bunuri ca să-l opereze

Un medic ortoped de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureș a fost reținut pentru luare de mită. Doctorul i-ar fi cerut unui pacient 1.000 de euro, dacă vrea să fie operat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și cei de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române l-au surprins în flagrant delict în timp ce primea 800 de euro din suma pretinsă.

Pacientul care a fost rănit în urma unui accident rutier a fost operat o dată de acest medic, dar mai avea nevoie de o a doua intervenție chirurgicală.

Medicul din Târgu Mureș a refuzat să facă cea de-a doua intervenție chirurgicală, deoarece pacientul nu avea banii ceruți de medic pentru prima intervenție pe care a făcut-o.

Medicul le-ar fi spus pacientului și soției acestuia să vândă diferite bunuri din gospodărie și chiar locuința dacă este nevoie pentru obținerea banilor.

În luna iulie, pacientul a fost victima unui accident rutier, în urma căruia a fost operat urmând ca, ulterior, să fie supus unei alte intervenții.

La data externării, medicul i-a spus soției pacientului că o astfel de operație costă 1.000 de euro, sumă care trebuie împărțită cu medicul anestezist și cu medicii rezidenți.

Deoarece familia pacientului nu are posibilități materiale, i-a fi spus medicului că îl vor contacta când vor obține banii respectivi. L-au contactat, dar cu polițiști și procurori în spate. Medicul a luat banii, 800 de euro, și a fost prins în flagrant.

A fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS