Târgu Mureș: Exercițiu de urgențe civile, sub egida NATO

In Tîrgu Mureș are loc, începând de luni, un exercițiu în premieră mondială. Este vorba despre un exercițiu de urgențe civile, sub egida NATO, la care participă 17 țări. La pregătirea acestui exercițiu s-a lucrat 6 luni și este organizat de IGSU, în parteneriat cu MAN și UPU SMURD Tg Mureș.

Exercițiul are loc la Centrul Național de Pregătire și Simulare Tîrgu Mureș din incinta spitalului de urgență. Accesul în parcările spitalului, atât în interior, cât și în exterior, este restricționat până joi, când se încheie exercițiul.

Pentru pregătirea acestui eveniment, în realitatea virtuală a fost construit un oraș care este lovit de un dezastru. Vor fi clădiri prăbușite, cu victime prinse între dărâmături, în zone contaminate cu substanțe chimice sau în clădiri aflate în flăcări. Vor fi simulate misiuni de căutare-salvare, triaj, decontaminare.

Deși este virtual, tot ce se va întâmpla, ca mobilizare de forțe, va fi calculat real. Exercțiul, organizat sub egida NATO, cu participanți din țară și străinătate, are drept scop solicitarea la maximum a capacității de intervenție civilă la nivel național, de a testa modul de cooperare civil-militară și de asistență internațională la dezastre.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS