Confidenţialitate

Târgu Jiu: Unii dintre oamenii care au fugit din oraș la țară de teama cutremurelor și-au găsit locuințele distruse. „Acoperișul în curte, casa crăpată. Din 3 camere, nu se putea sta în niciuna” | AUDIO

Au fugit de la Târgu Jiu de teama cutremurelor și s-au adăpostit în casele de la țară. Sunt mii de oameni care și-au părăsit apartamentele, alegând un loc mai sigur în eventualitatea producerii altor cutremure. Unii dintre ei au avut parte de alte neplăceri: și-au găsit acolo casele distruse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oamenii care locuiesc în blocurile din Municipiul Târgu Jiu au fugit de la oraș la țară, mulți dintre ei încă de la primul cutremur din Gorj. Replicile care au urmat i-a determinat să plece în masă.

Primarul Municipiului Targu Jiu – Marcel Romanescu – susține că nu și-ar fi imaginat vreodată să vadă atâția oameni disperați care să fugă din oraș. Cei mai mulți au ales locuințele de la țară, considerând că imobilele din oraș, mai ales blocurile cu multe etaje, nu prezintă siguranță.

Mihaela Andreescu a fugit din Târgu Jiu la țară, dar și-a găsit locuința distrusă: Din trei camere, în niciuna nu se putea sta

Au fost, însă, și oameni care după ce au fugit din apartamente și-au găsit casele de la țară distruse de la cutremur. Este și cazul doamnei Mihaela Andreescu din Târgu Jiu care a fugit în comuna Arcani.

Mihaela Andreescu: „Am găsit geamurile deschise la casă. Perdelele scoase în afară, tavan căzut, acoperișul în curte… Casa crăpată… Din trei camere, în nicio cameră nu se putea sta”.

Reporter: Și acum ce faceți?

Mihaela Andreescu: „Tot înapoi la Târgu Jiu”.

Unii oameni și-au petrecut nopțile în jurul focurilor din stradă

Pe de altă parte, în multe comune din județ oamenii au ieșit din case și au petrecut nopțile în jurul focurilor făcute în stradă. În comuna Arcani, autoritățile locale au evacuat deja oamenii din 5 locuințe și i-au cazat la o pensiune. Casele lor au fost distruse de cutremure.

Evaluarea pe teren a imobilelor distruse este încă în desfășurare, dar merge foarte greu din cauza faptului că Gorjul deține doar un singur expert în rezistența construcțiilor.

Din acest motiv, prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, a solicit Ministerului Dezvoltării trimiterea în teritoriu a altor specialiști pentru evaluarea clădirilor.

Sursa foto: Gabriela Mladin

Citește și: Elevii din Gorj nu se întorc în scoli săptămâna viitoare, în urma cutremurelor din zonă