Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Un bărbat internat cu probleme respiratorii a ieșit din spital cu răni grave la mână, din cauza unei asistente

Un pacient al Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu a fost externat cu răni grave la o mână, deși fusese internat cu probleme respiratorii. Conducerea spitalului a făcut o anchetă internă, iar în urma acesteia a stabilit că este vorba despre culpă medicală.

Bătrânul în vârstă de 82 de ani a fost internat în Spitalul de Urgență din Targu-Jiu la începutul acestei luni. Prezenta probele respiratorii, iar medicii au dispus un tratament intravenos.

Cadrele medicale i-au atașat în venă o branulă pe care pacientul a ținut-o pe toată perioada tratamentului. La externare, în urmă cu câteva zile, o asistenta i-a scos branula din venă, și, pentru că nu a reușit, s-a folosit de o foarfecă.

În acel moment, asistenta i-a secționat o parte din mână, producându-i răni grave la încheietură. După ce a ajuns acasă, rudele au constatat rănile grave și l-au adus din nou la spital pentru îngrijiri medicale.

Rudele bătrânului au sesizat și conducerea spitalului. În urma anchetei interne demarată la nivelul unității medicale, s-a constatat că asistenta medicală este vinovată de culpă medicală și s-a dispus sesizarea comisiei de disciplină.

Acum, cei din comisie trebuie să hotărască sancțiunea pe care o vor aplica asistentei.