Confidenţialitate

TÂRGU JIU: Teste de COVID-19 greșite din cauza unei defecțiuni a aparatului de testare

Situație dificilă la Spitalul de Urgentă din Targu-Jiu, unde mai mulți pacienți au fost internați pe Secțiile unde sunt tratați bolnavii cu Covid-19, iar apoi s-a constatat că aceștia nu erau infectați cu Sars-Cov2.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă pentru a depista care sunt acești pacienți și cine se face responsabil de această situație, transmite corespondentul Europa FM.

Reprezentanții laboratorului din Gorj au comunicat că s-ar fi defectat o piesă și că aceasta ar fi explicația.

Însă, situația este extrem de gravă, în condițiile în care, mulți pacienți ale căror rezultate au ieșit pozitive la Târgu Jiu au fost duși pe Secțiile unde se tratează bolnavii Covid-19, practic în focar.

Este și cazul unui medic urolog care, inițial confirmat la Târgu-Jiu cu Sars-Cov2, a fost internat la Boli Infecțioase și a stat 2 zile alături de alți pacienți infectați, până când contraproba de la institutul Matei Bals a arătat că nu era bolnav de Covid-19.

DSP Gorj încearcă sa depisteze toți bolnavii care s-au aflat în această situație. Laboratorul de la Targu-Jiu și-a suspendat activitatea păna vor fi lămurite toate aceste aspecte.