Confidenţialitate

Târgu Jiu: Sancțiuni pentru asistenta bănuită de relații sexuale cu un medic, deși trebuia să stea izolată

Asistenta medicală reclamată că ar fi întreținut relații sexuale cu un medic în secția ATI-COVID a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost sancționată de conducerea spitalului.

Ea va avea salariul diminuat cu 10%, timp de 3 luni, transmite corespondentul Europa FM.

Sancțiunea a fost aplicată pentru că, în acea perioadă, asistenta se afla în izolare ca urmare a infectării cu Sars-Cov 2.

În ancheta disciplinară efectuată la Spitalu, asistenta medicală a recunoscut că a avut o relație cu medicul de la ATI, dar că aceasta nu s-ar fi consumat în secția COVID, ci la un hotel din apropiere.

Cadrul medical a indicat și perioada, astfel încât, cei din comisie și-au dat seama că aceasta se afla în izolare, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 și, drept urmare, nu trebuia să părăsească locuința.

Mai mult, când au verificat declarația acesteia din cadrul anchetei epidemiologice au constatat că medicul nu se afla pe lista persoanelor cu care ar fi intrat în contatct direct.

Pentru acest lucru, cei de la spital au dispus sancționarea disciplinară cu diminuarea salariului cu 10% pe următoarele 3 luni, iar cei de la DSP Gorj au sesizat poliția pentru cercetări privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

La sfârșitul anului trecut, un grup de medici de la secția ATI din Târgu-Jiu au trimis o scrisoare anonimă ministrului Sănătății, pe atunci, Nelu Tătaru, în care aduceau la cunoștință faptul că în această secție se consumă relații sexuale între asistentă și un medic.

Această informație nu s-a putut demonstra de către comisia de disciplină.