TÂRGU JIU: Persoanele cu ajutor social, scutite de plata taxelor și impozitelor

Autoritățile locale din Târgu-Jiu au decis ca persoanele care încasează ajutor social de la stat să fie scutite și de plata taxelor și impozitelor pe bunurile dețiute.

Primăria Târgu-Jiu oferă acest ajutor pentru 500 de persoane și a decis să nu le încaseze nici impozitele pe clădiri sau mașini.

Hotărârea luată de Consiliul Local a stârnit controverse pe rețelele de socializare, unde oamenii care muncesc cer autorităților să revină la aceste decizii, transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin.

Aproape 500 de persoane din Târgu-Jiu se află în plată pentru ajutor social, iar edilul din localitate susține că nu este cazul ca pentru ele să organizeze o bursă a locurilor de muncă.

Mai mult, recent, s-a adresat Consiliului Local cu o inițiativă în care cere ca aceste persoane să fie și scutite de la plata impozitului pe clădiri sau mașini.

Hotărârea a fost adoptată, și, conform acesteia, proprietarii de imobile, nu mai mari de 100 de m.p. și care dețin o singură mașină, dar care nu încasează mai mult de 600 de lei lunar, sunt scutiți de impozit.

Decizia a creat nemulțumiri, mai ales că în târgu-jiu, multe persoane locuiesc în apartamente care nu depășeșsc 40 de m.p., nu au nici mașini, și care muncesc pe un venit minim de economie.

Pentru plata ajutorului social primăria cheltuiește peste 130.000 de lei în fiecare lună, iar scutirea taxelor și impozitelor pentru ele, mai aduce o gaură în buget de cîteva mii de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS