Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Ministerul Sănătății trebuie să achite Primăriei peste 100.000 de lei pentru cei plasați în carantină la începutul pandemiei | AUDIO

Este vorba despre sumele alocate de Primărie pentru persoanele carantinate la domiciliu la începutul pandemiei de Covid-19, bani pe care autoritatea locală i-a cheltuit în urmă cu aproape 2 ani.

Zeci de persoane din Târgu-Jiu au beneficiat de masă și cazare la începutul pandemiei de coronavirus, iar cheltuielile au fost suportate de Primăria din localitate.

Sunt sumele cheltuite cu persoanele care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină, pe perioada stării de urgență, conform ordonanțele militare în vigoare.

Erau identificate pe străzi, iar Direcția de Sănătate Publică din Gorj dispunea carantinarea într-un centru aflat sub pază.

Pentru că cei de la Ministerul Sănătății au refuzat să deconteze sumele cheltuite, reprezentanții municipalității au acționat în instanța instituția.

Judecătorii Curții de Apel din Craiova au decis, recent, prin hotărâre definitivă, ca banii să fie achitați de minister, prin Direcția de Sănătate Publică din Gorj.

Astfel, suma de peste 100.000 de lei va fi returnată în bugetul local al primăriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: Timișoara: Șoferii de troleibuze au refuzat să mai iasă pe traseu și s-au adunat în curtea societății de transport