Confidenţialitate

TÂRGU JIU: Încă o infirmieră de la centrul de Protecţie a Copilului, diagnosticată cu COVID

Încă o infirmieră din centrul rezidenţial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a fost confirmată, joi, cu noul coronavirus. În total, opt copii şi șase angajaţi ai centrului au fost diagnosticaţi au coronavirus.

Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, a declarat pentru Mediafax că ancheta epidemiologică la centrul rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus, a mai scos la iveală o infectare.

Este vorba despre una dintre cele 18 persoane aflate în izolare acasă, care s-au oferit să intre voluntar în centru, în perioada imediat următoare, pentru a da o mână de ajutor.

Celelalte 17 rezultate sunt negative.

Persoana confirmată pozitiv este infirmieră, asimptomatică și se află izolată acasă, urmând să fie internată la Spitalul de suport.

Starea de sănătate a celor 14 persoane, copii şi adulţi, este bună, potrivit medicilor. Aceștia sunt internați în spitalul suport pentru COVID-19 din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Niciunul dintre pacienţi nu prezintă simptome.

Cei opt copii diagnosticaţi cu COVID-19 au vârste cuprinse între patru luni şi 20 de ani. În perioada următoare, toți angajații, din toate centrele DGASPC din județul Gorj, vor fi testați.