TÂRGOVIȘTE: Tânăr de 17 ani, trimis în judecată pentru terorism

Principalul suspect în cazul alertei false cu bombă de la două licee din Târgovişte, un minor în vârstă de 17 ani, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru terorism.

El este acuzat că a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi din Dâmboviţa mesaje prin care anunţa că vor fi aruncate în aer Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna”, sute de elevi şi profesori fiind evacuaţi.

DIICOT a anunţat, marţi, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Nisipeanu Robert Gabriel, în vârstă de 17 ani, pentru terorism.

În rechizitoriu s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 24 martie 2017, inculpatul Nisipeanu Robert Gabriel a expediat SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgovişte.

Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care şi-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, inculpatul a revenit cu un nou mesaj prin care a ameninţat că fapta va avea loc în jurul orelor 11.00 ale aceleiaşi zile, după care a deschis un cont pe o aplicaţie SMS on-line generând mai multe mesaje către instituţiile mai sus menţionate.

În seara aceleiaşi zile, a expediat un alt SMS către Jandarmeria Dâmboviţa prin care a transmis că ”ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş”.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Dâmboviţa.

Tânărul este elev la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella”, una dintre şcolile vizate de ameninţare. El riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă pentru încălcarea legii privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Cursurile la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi la Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte au fost suspendate, în 24 martie, după ce autorităţile au primit două mesaje prin care se anunţa că în cele două instituţii de învăţământ au fost amplasate bombe, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli”.

După ce cele două instituţii au fost verificate, echipele de intervenţie au stabilit că alarma a fost falsă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS