TÂRGOVIŞTE: Cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale

Peste 300 de sportivi vor participa, începând de vineri și până duminică, la Târgovişte, la Jocurile Naţionale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, potrivit organizatorilor.

Participanții se vor întrece, timp de 4 zile, la înot, atletism, baschet şi bocce.

”Acesta este cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi din România şi reuneşte, pe lângă cei peste 300 de sportivi de la fundaţii, asociaţii şi şcoli speciale din peste 30 de judeţe ale ţării şi din Bucureşti, 500 de antrenori, voluntari, personal medical şi membri ai familiei”, precizează Fundaţia Special Olympics România.

Evenimentul, organizat în mod neîntrerupt în ultimii 15 ani, va fi marcat printr-o ceremonie a Flăcării Speranţei, echivalentul Flăcării Olimpice, organizată sâmbătă, 26 mai, de la ora 17.00. Traseul Flacării Speranţei va porni din faţa Primăriei Târgovişte, continuând pe Strada Revoluţiei – Strada Poet Grigore Alexandrescu – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Tricolorului – Bulevardul Mircea cel Bătrân. Cursa Flăcării Speranţei se va încheia pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte. Aici se va derula şi Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naţionale Special Olympics 2018, ce va consta într-o defilare a delegaţiilor de sportivi din ţară şi din Bucureşti.

”Jocurile Naţionale Special Olympics 2018 vor însemna patru zile intense de evaluări medicale şi competiţii la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilităţi individuale) şi bocce. Evaluările medicale ale sportivilor vor începe de vineri, 25 mai, şi vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale şi voluntari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, de la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgovişte şi de la Universitatea Valahia”, se mai arată în comunicatul Fundaţiei Special Olympics România.

Sportivilor le vor fi oferite consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite, precum şi evaluări oftalmologice, ORL, psihologice şi emoţionale, de flexibilitate şi ale stării generale de sănătate, dar şi consiliere pentru un stil de viaţă sănătos.

Competiţiile preliminare şi finale la baschet şi bocce se vor desfăşura tot începând de vineri, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, iar cele de atletism, la Stadionul „Eugen Popescu”. Competiţiile de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte.

Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee şi facultăţi cu profil sportiv din Târgovişte şi Bucureşti.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS