Confidenţialitate

Târg pentru pentru artizanat şi meşteşuguri, la Muzeul Satului

Reunind peste 150 de participanţi care îşi vor expune produsele, Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri se va desfăşura, de vineri până sâmbătă, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

Cei care vor trece pragul târgului vor putea admira o gamă diversă de produse, de la ii, covoare, ouă încondeiate, icoane, ceramică tradiţională şi decorativă, produse brodate, bijuterii, până la articole din sticlă, lemn şi mic mobilier artizanal.

“Vor fi organizate în aer liber o serie de ateliere de creaţie, cum ar fi: cel de olărit, de încondeiere a ouălor, de prelucrare a lemnului, icoane pe sticlă, confecţionarea obiectelor din piele, modelaj în lut sau de cusut ii. Vizitatorii vor putea de asemenea să achiziţioneze de la meşteri obiectele pe care aceştia le expun”, anunță organizatorii.

La târg vor fi prezenţi şi artişti de muzică populară, care vor susţine mai multe momente artistice pe parcursul celor trei zile.

Cei care doresc să afle mai multe despre meşteşuguri, artă populară şi tradiţii vor putea să participe la cele două seminarii: “Meşteşug şi turism rural”, susţinut de conf. univ. dr. Maria Stoian, preşedinte ANTREC România, şi “Artă populară şi tradiţii în anul Centenarului: Portul popular din colecţiile Muzeului Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti'”, susţinut de dr. Georgiana Onoiu, şef secţie Tezaurizare Patrimoniu.