Confidenţialitate

Târg de antichităţi, la Muzeul Ţăranului Român

Peste 40 de colecţionari din toată ţara se reunesc, începând de vineri, pentru trei zile, la Târgul de antichităţi organizat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

“În miez de vară, în preajma Sânzienelor, peste 40 de colecţionari din toată ţara vin la Târgul de antichităţi de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu lucruri frumoase, nelipsite înainte vreme din gospodăria ţărănească sau de la oraş. Între 22 şi 24 iunie, de la ora 10 dimineaţa şi până la 6 seara, puteţi admira şi târgui fel de fel de obiecte vechi”, anunță instituția de cultură populară.

La târg se vor găsi piese de costum ţărănesc, ţesături de interior – covoare, ştergare, feţe de pernă şi feţe de masă, icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat – lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă, dar şi publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi și timbre cu subiecte etnografice.

Gazdele vor ademeni oaspeții cu prăjituri, cozonaci şi miere, nelipsite fiind şi “plantele de leac”.

Duminică, de Sânziene, vizitatorii sunt aşteptaţi să împletească coroniţe din levănţică şi flori de câmp.

Preţul biletului de acces este de 4 lei. Elevii, studenţii și pensionarii plătesc doar jumătate.