Taormina, ”perla” Mediteranei

Încă din antichitate, grecii și romanii înstăriți și-au construit vile în Taormina, preferând orașul datorită poziției și a climei blânde. Multe secole mai târziu, în Taormina s-au relaxat scriitorii Truman Capote, Alexandre Dumas, Anatole France, Andrè Gide, Oscar Wilde, pictorul Gustav Klimt și compozitorii Richard Wagner și Johannes Brahms. Iar frumusețea locurilor a fost descrisă și de marele Goethe.

 

Din București, există zboruri directe către Aeroportul FontanaRossa din Catania. În două ore și un pic suntem la destinație. De aici până în Taormina sunt aproximativ 50 de kilometri, care pot fi parcurși cu o mașină închiriată sau cu autobuzul.

 

Odată ajuns în Taormina, turistul va simți atmosfera magică a locului. Priveliștea este spectaculoasă: cu Marea Mediterană la picioare și cu vârful Etna, adesea acoperit de zăpadă, deasupra capetelor.

 

Primul hotel din Taormina s-a inaugurat în 1874. Din acel moment, orașul a devenit una dintre cele mai vizitate destinații din lume. Și aceasta pentru că e genul de loc în care poți să te relaxezi în resorturi de lux sau te poți plimba până la epuizare pe străzi.

 

Vizitatorii trebuie să înceapă cu teatrul antic grecesc. Pe lista monumentelor se află și palate, biserici și grădini publice.

 

Cei care vor acțiune în vacanță trebuie să știe că în zona plajelor pot practica diverse sporturi pe apă.

 

Un must-see este faimoasa arteră ”Corso Umberto”, de-a lungul căreia se află numeroase cafenele și cofetării. Nu ratați ocazia de a descoperi bucătăria siciliană în multele restaurante și pizzerii – mai scumpe sau mai ieftine, pentru orice buzunar. În Taormina nu prea veți găsi fast-food-uri pentru că sicilienii nu se dau în vânt după astfel de produse.

 

 

 

Articole Similare