Tânărul dat dispărut în mare la Eforie Nord, găsit teafăr după câteva ore

Tânărul de 21 de ani căutat de pompieri şi scafandri după ce fuseseră sesizaţi că acesta a dispărut în mare la Eforie Nord a fost găsit teafăr, joi seară, în Eforie Sud, el anunţându-şi părinţii că este în bine în jurul orei 22.30.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, o femeie a sunat joi după-amiază la 112 şi a anunţat că băiatul unei familii aflate lângă ea pe plajă a intrat în apă, în zona Acapulco din Eforie Nord, şi nu a mai ieşit de mai bine de o oră.

În zonă s-au deplasat pompierii cu ambarcaţiunea aflată în Eforie Nord, iar ulterior şi un echipaj de scafandri a ajuns în zonă.

Verificările au fost oprite la lăsarea întunericului.

Autorităţile au fost anunţate vineri dimineaţă că tânărul respectiv este în viaţă. Tatăl acestuia i-a sunat pe pompieri şi le-a spus că fiul lor a ieşit singur din apă la un moment dat, s-ar fi panicat, a plecat singur de la Eforie Nord la Eforie Sud, iar acolo de pe telefonul unei femei şi-a sunat părinţii în jurul orei 22.30 şi le-a spus că este în bine.

Joi după-amiază, autorităţile au fost anunţate că un tânăr se află în pericol de înec la Vama Veche. Echipele de salvare au intervenit şi au reuşit să-l aducă pe ţărm, iar cadrele medicale aflate în zonă au început manevrele de resuscitare. Tânărul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, tânărul salvat la Vama Veche are 17 ani şi este din judeţul Vaslui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS