Tânărul craiovean acuzat de propagandă ISIS, condamndat la închisoare

Constantin Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat de propagandă ISIS, a fost condamnat, joi, la trei ani și patru luni de închisoare. Decizia dată de magistrații Curții de Apel Craiova nu este însă definitivă.

Constantin Luigi Boicea a fost judecat de magistrații Curții de Apel Craiova pentru săvârşirea infracţiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism.

El și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare. Sentința nu este însă definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Până atunci, tânărul va rămâne în arest preventiv acolo unde se află din decembrie anul trecut.

Inițial, tânărul acuzat atunci de propagandă jihadistă a fost plasat sub control judiciar și i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă.

Numai că, Luigi Boicea a încălcat în mod sistematic măsura controlului judiciar şi a continuat să acceseze site-uri de propagandă şi instruire a viitorilor combatanţi, aparţinând organizaţiei teroriste Daesh – Stat Islamic. Astfel că procurorii DIICOT au cerut și obținut în instanță arestarea preventivă a acestuia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS