Tânăra româncă dispărută în Nepal ar fi fost găsită moartă într-un râu

Informația a fost făcută publică de prietenii fetei, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe așteaptă confirmarea oficială a identității

Prietenii Adinei Popescu s-au îngrijorat când tânăra nu a mai răspuns la telefon. Îngrijorarea a crescut când au văzut că nu se întoarce acasă, așa cum era programat, pe 20 iulie. În acel moment, au început o campanie de strângere de fonduri pentru căutarea ei.

Aseară, însă, au aflat că în zona în care Adina fusese văzută pentru ultima oară, a fost găsit trupul unei femei. Valentin Radu , coleg și prieten al Adinei Popescu a povestit la Europa FM că un prieten al tinerei, plecat în Nepal pentru a ajuta la identificarea ei, confirmă că 99 la sută ar fi vorba de Adina.

A recunoscut-o după păr și după haine, dar a contat și faptul că era singura persoană dată dispărută în zona respectivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Familia fetei va avea, însă, ultimul cuvânt în identificarea Adinei Popescu, pe baza unor fotografii pe care le vor primi din Nepal. Dacă se confirmă că trupul găsit în Nepal este al româncei, o problemă rămâne repatrierea acestuia.

Ministerul de externe a anunțat că va asigura asistență consulară apropiaților, pentru îndeplinirea formalităților necesare. Prietenii și colegii Adinei vor continua campania de strângere de fonduri în acest sens.

Tânăra, în vârstă de 26 de ani, era pasionată de alpinism și câștigase mai multe concursuri de orientare turistică.

Sursa Foto: Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS