Confidenţialitate

Tânăr din Sălaj, reţinut pentru 24 de ore pentru instigare la violenţă

Un tânăr de 29 de ani din Zalău, județul Sălaj, a postat pe o reţea de socializare mesaje în care îndemna oamenii să iasă în stradă şi să provoace haos în ţară, el fiind reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru instigare publică în formă continuată.

Reprezentanţii IPJ Sălaj au declarat, astăzi, că tânărul a postat două mesaj instigatoare, unul în 4 aprilie, iar cel de-al doilea în 19 aprilie.

„Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un tânăr de 29 de ani, din municipiul Zalău, a postat pe o reţea de socializare două mesaje prin care instiga populaţia la acte de violenţă. Un mesaj a fost postat la data de 4 aprilie şi cel de-al doilea la data de 19 aprilie. În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, cel în cauză a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar marţi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău în vederea luării unei măsuri preventive”, au arătat poliţiştii din Sălaj.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul respectiv, după ce a văzut incidentele de la Hunedoara şi Săcele, a transmis în mesaje ca oamenii să iasă în stradă să se repete haosul în toată ţara pentru a se face dreptate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.