Tamara Buciuceanu Botez a fost decorată cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler

Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua României, cea mai mare distincţie,pentru ‘remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale’

Luni, Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler Tamarei Buciuceanu-Botez, ‘în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale’.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Tamara Buciuceanu Botez, supranumită ‘doamna comediei româneşti’, este una dintre figurile legendare ale teatrului de gen. A jucat şi în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria ‘Liceenii’. A jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei, precum Teatrul Giuleşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional, Teatrul de Comedie. De asemenea, a interpretat-o pe Coana Chiriţa pe scena Teatrului Naţional din Iaşi.

Tamara Buciuceanu Botez a avut roluri importante în teatru în piese precum ‘Coana Chiriţa’, ‘Romeo şi Julieta la început de noiembrie’, ‘Scaunele’, ‘Cumetrele’, ‘Doctor fără voie’, ‘Nepotul’, ‘Aşteptând la arlechin’, ‘Domnişoara Nastasia’, ‘Mamouret’. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa ‘Dimineaţă pierdută’ după Gabriela Adameşteanu.