Taiwan – prima țară asiatică ce interzice consumul de carne de pisică și de câine.

Noua legislație de protecție a animalelor instituie amenzi uriașe pentru cei care gătesc și mănâncă preparate din pisici și câini.

Acestea se ridică  până la 250.000 de dolari taiwanezi (aproximativ 7.700 de euro) .

Mai mult, cruzimea față de animale va fi sancționată cu până la doi ani de închisoare și amendă de maximum două milioane de dolari taiwanezi (circa 62.000 de euro).

Legea se referă și la recidiviști – aceștia pot primi până la cinci ani de închisoare. Persoanele condamnate vor fi incluse și pe o listă a rușinii, autoritățile urmând să le publice numele și fotografiile.

Pentru a fi puse în aplicare, modificările legislative mai au nevoie de semnătura președintelui, dar au toate șansele să intre în vigoare până la sfârșitul lunii.

Aceasta pentru că președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, este cunoscută ca o iubitoare de animale: are două pisici și a adoptat recent trei câini pensionați.

Anul trecut, a devenit virală o filmare cu niște tineri care au aruncat în ocean un câine, iar un student din Macao a fost con

În octombrie, un student din Macao, China, a fost condamnat la zece luni de închisoare după ce a bătut două pisici fără stăpân, până le-a omorât.

Pe de altă parte, măsura vine în contextul în care tot mai mulți taivanezi dețin animale de companie, notează Guardian.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS