T. Toader: Aşteptăm decizia CCR privind abuzul în serviciu, facem consultări, stabilim pragul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, luni, la Parlament, care sunt pașii care vor fi urmați privind stabilirea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

”Aşteptăm decizia Curţii Constituţionale, motivarea acesteia. Voi face dezbateri publice cu societatea civilă, cu profesioniştii Dreptului. Împreună vom identifica pragul rezonabil de natură să facă diferenţa dintre răspunderea contravenţională, răspunderea administrativă, răspunderea penală”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat în cât timp estimează că se va întâmpla acest lucru, ministrul Justiţiei a spus că totul depinde de publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei CCR.

”Nu mă întrebaţi pe mine, pentru că am spus că aşteptăm decizia Curţii. Din momentul în care se publică în Monitorul Oficial se produc efecte juridice şi demarăm procedura de consultare. Vă propun să aşteptăm decizia Curţii, facem consultările cu societatea civilă, profesioniştii Dreptului, vom identifica acel prag rezonabil”, a mai spus Toader.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS