Confidenţialitate

Sute de zboruri anulate din cauza grevei Lufthansa de vineri. Sindicatele cer salarii mai mari | AUDIO

Compania aeriană anunță că vor fi afectați aproximativ 130.000 de pasageri. Sindicatele cer salarii mai mari. Este cea mai recentă acțiune de protest anunțată în transportul aerian, după o vară în care cursele în toată lumea au fost perturbate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Greva Lufthansa, organizată de un sindicat al piloților, ține 24 de ore. Va afecta atât serviciile de pasageri, cât și pe cele de tip cargo.

Sute de zboruri de pe aeroporturi ca Frankfurt și Munchen vor fi anulate. Sindicaliștii cer o creștere de salariu de 5.5% pentru cei aproximativ 5.000 de piloți membri în organizația sindicală. Compania pe de altă parte spune că nu poate susține financiar o asemenea creștere.

Mii de zboruri anulate de Lufthansa în această vară din cauza grevelor și a lipsei de personal

Conducerea companiei spune că face tot posibilul pentru a limita efectele grevei, dar că nu-i exclus să existe zboruri anulate și întârzieri inclusiv în weekend.

Din cauza grevelor și a lipsei de personal, Lufthansa a fost nevoită în această vară să anuleze mii de zboruri. Au fost și numeroase întâzieri, iar pasagerii au fost nevoiți să aștepte ore în șir în cele mai importante aeroporturi din Germania.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Compania aeriană care a primit cea mai mare amendă acordată vreodată de ANPC unui operator economic