Sute de păgubiți de Omnia Turism vor da în judecată agenția și statul român

Aproximativ 200 de persoane – care și-au cumpărat vacanțe de la agenția Omnia Turism – se vor adresa instanței pentru a-și recupera banii. Acestea au plătit deja, în avans, pachete pentru anul viitor, dar între timp, Ministerul Turismului a ridicat licența de funcționare.

Imediat după sinuciderea patronului, s-a aflat că agenția de turism nu a mai plătit cazările turiștilor în această perioadă.

Avocatul Adrian Cuculis îi va reprezenta pe oameni în instanță:

„Până în momentul de față sunt 200 de persoane, care au de recuperat sume între 300 și 15.000 euro. Deocamdată e vorba doar despre clienții Omni care au plătite vacanțele de anul viitor. Noi sperăm ca până la sfârșitul lunii să fie depus un prim litigiu. Va pleca sub formă colectivă, pentru că  urmărim același debitor, respectiv agenția de turism OMNIA TURISM”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul Adrian Cuculis spune, la Europa FM, că va da în judecată și statul român – prin Ministerului Turismului. Motivul: autoritățile nu au transpus în legislația națională o directivă care i-ar fi putut proteja pe turiști să nu mai fie păcăliți.

8.500 de persoane din toată țara și-au cumpărat vacanțe de la Omnia Turism pentru anul viitor.  Paguba se ridică la aproximativ 7 milioane și jumătate de euro – cea mai mare de după Revoluție, după cum declara recent ministrul Turismului.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism va lansa un fond de sprijin pentru turiștii care au fost păgubiți cu peste 1000 de euro în cazul OMNIA Turism, a spus în weekend președintele ANAT, Alin Burcea.

Clienții Omnia Turism, rămași fără vacanțe în urma decesului patronului

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS