Confidenţialitate

Sute de oameni disponibilizați de la CE Oltenia și Hunedoara vor fi reangajați, pentru a crește producția de energie | AUDIO

Complexul Energetic Oltenia și cel din Hunedoara vor suplimenta producția de energie în sistemul național. Se întâmplă în contextul războiului din Ucraina și al intenției Guvernului ca țara noastră să devină independent din punct de vedere energetic.

Guvernanții spun că România poate să se întoarcă la producția de energie pe bază de cărbune. Sute de oameni care au fost disponibilizați din cele două companii vor fi reangajați în perioada următoare.

„Este clar că în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse”, este declarația președintelui Senatului, Florin Cîțu, care a adăugat că a avut deja întâlniri cu cei de la Complexul Energetic Oltenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni termocentrale care folosesc cărbune.

Mai exact, din luna mai, în sistemul energetic din România vor mai fi adăugați 300 de MW. Asta înseamnă și angajarea de personal calificat pe care companiile îl poate lua din rândul salariaților disponibilizați.

Numai la Complexul energetic Oltenia vor fi angajate 600 de persoane. Salariile lor, care ajung lunar la 4.000 de lei pe fiecare angajat, trebuie suportate de Guvern.

Astfel, cele două societăți energetice vor solicita Ministerului Energiei rectificări bugetare în care să fie cuprinse și aceste cheltuieli.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: România ar putea avea săptămâna de lucru mai scurtă, de patru zile, cu 10 ore de program pe zi. Inițiativă, susținută de PNL și USR | AUDIO

Citește și: Cel puțin două investiții majore în energie vor fi gata până la finalul anului, promit autoritățile române | AUDIO