Confidenţialitate

Sute de mii de ouă cu origine falsificată, vândute în România | AUDIO

Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute pe piaţa românească. Acestea veneau din Bulgaria și Macedonia, spune vicepreședintele Autorității Sanitar-Veterinare din România. Într-un interviu pentru Agerpres, acesta susține că o întreagă filieră care acționa în mai multe state europene a fost identificată și eliminată.

Ouăle intrau în țară cu ștampilă de la o fermă din Grecia. Dar ele proveneau din Bulgaria și Macedonia, din zone greu de identificat. Este un fals grosolan, spune Mihai Ponea, vicepreședintele ANSVSA, pentru că nu se poate verifica originea.

Aceste ouă pot proveni din zone cu restricţii de gripă aviară sau de salmoneloză, explică acesta pentru Agerpres. Sute de mii de astfel de ouă au fost vândute și în România, mai spune Mihai Ponea, care dă asigurări că acestea au fost eliminate de pe piață.

Autoritățile din România, împreună cu cele elene, au intrat pe o filieră de falsificare a ouălor care acționa în cel puțin 4 state europene și au demarat o anchetă. Autoritățile verifică și dacă mai există filiere similare care să pună pe piață produse alimentare sub standardele europene.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Olanda: Un hacker a reușit să creeze un certificat verde valid pentru o persoană cu vârsta de 121 de ani, care se numește Adolf Hitler | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.