Confidenţialitate

Sute de membri BNS protestează în faţa Guvernului

Sute de sindicalişti, membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS), protestează marţi, în faţa Guvernului, faţă de decizia de a transfera taxele sociale de la angajator la angajat, scrie Agerpres.

Sindicaliştii sună din vuvuzele, bat în tobe, fluieră, strigă „Hoţii” şi scandează lozinci la adresa primului ministru, Mihai Tudose, precum şi a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Aceştia flutură pancarte pe care scrie: „Liviu Dragnea, un mişel, ne-a făcut la portofel”, „Munceam şi ne-aţi deranjat”, „Nu merg la culcare, ţara e călcată în picioare”, „În democraţie hoţii stau la puşcărie”, „PSD, ciuma roşie”, „Noaptea ne-aţi furat demnitatea”.

Totodată protestatarii au cântat imnul României, iar după au ţinut un moment de reculegere în memoria regelui Mihai.

Potrivit unui comunicat BNS, remis Agerpres, Blocul Naţional Sindical protestează pentru a atrage atenţia Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

„Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar şi distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt ameninţate, şansele pentru relaţii de muncă corecte, bazate pe încredere şi respect reciproc, continuă să se degradeze”, potrivit comunicatului.